Εργαστήρι Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Άμυνας

CyprusDefense

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, Εργαστήρι Έρευνας και Καινοτομίας με σκοπό τη διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας με το κυπριακό οικοσύστημα, στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας διοργάνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Το διήμερο εργαστήρι (21 – 22 Σεπτεμβρίου) φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) στη Λευκωσία και συμμετείχαν 45 κυπριακές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων τεχνολογίας.

Χαιρετισμό στο εργαστήρι απηύθυνε ο  Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης,  ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιος Χειμώνας, ο Επικεφαλής Επιστήμονας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης, ο ΓΓ του ΚΕΒΕ κ. Μάριος Τσιακκής και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορίου, της ΟΕΒ και του ΙδΕΚ.

Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι οι δράσεις που προωθεί και στηρίζει το Υπουργείο «αποσκοπούν στη διασύνδεση της προσπάθειας ενίσχυσης των αμυντικών μας δυνατοτήτων με την έρευνα και την πραγματική οικονομία καθώς επίσης και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και του Υπουργείου».  Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη «η πτυχή αυτή της πολιτικής του Υπουργείου υλοποιείται στη βάση δύο πυλώνων: Ο 1ος αφορά στη χρηματοδότηση έρευνας και καινοτομίας με τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου, και ο 2ος αφορά στην υποβοήθηση των κυπριακών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και άντληση κονδυλίων». 

O Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ κ. Ανδρέας Λουκά υπό την εποπτεία του οποίου διεξήχθησαν οι εργασίες του εργαστηρίου ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τις δράσεις Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου και αναφέρθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας.

Οι οργανισμοί και οι εταιρείες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους τομείς που δραστηριοποιούνται, τις δυνατότητές και τα ερευνητικά τους έργα, ενώ ενημερώθηκαν για τα επιχειρησιακά ενδιαφέροντα της Εθνικής Φρουράς.

Exit mobile version