Η Κύπρος πλησιάζει τις ΗΠΑ

antipr

Όσο η Τουρκία με τις παραβατικές ενέργειές της στην ευρύτερη περιοχή απομακρύνεται διπλωματικά από την Αμερική και τις γειτονικές χώρες, η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιώντας όλες τις διπλωματικές τις δυνάμεις, έχει θεσπίσει πολύ καλές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας.Η συνάντηση έλαβε μέρος στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η υπογραφή της κοινής δήλωσης προθέσεων, το 2018, για συνεργασία Η.Π.Α.-Κύπρου σε θέματα Ασφάλειας δημιούργησε έναν δρόμο ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων. 

Είναι αναγκαίο να αναφερθεί πως η Κύπρος και οι Η.Π.Α. έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συνεργάζονται για την αντιμετώπιση απειλών, γεγονός που αυξάνει την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Πρόσφατα, η Κύπρος έγινε μέλος του αμερικανικού προγράμματος Διεθνούς Στρατιωτικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (US International Military Education Training Program) όποτε μπορεί να προμηθεύεται αμερικάνικο μη φονικό εξοπλισμό.Να σημειωθεί πως τον τελευταίο καιρό έχουν διεξαχθεί αρκετές κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου-Η.Π.Α.

Ακόμα, έγινε καταγραφή των προοπτικών για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών με περισσότερες κοινές δράσεις και νέες συμφωνίες. Η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Η.Π.Α και Κύπρου είναι πολύ σημαντική για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική της χώρας.

Πηγή:mod.gov.cy

Exit mobile version