Σε συνθήκες Βαρωσίων η συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς και Αιγυπτιακού Στρατού.

cypegyp

Εχθές στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε άσκηση υπό την κωδική ονομασία <<ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ/2021>>, μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε εντός κατοικημένων περιοχών στην περιοχή Λυθροδόντα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως επί διάστημα δύο εβδομάδων υπήρξε συνεκπαίδευση μεταξύ των ομάδων Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου στην οποία περιλαμβάνονταν: βολές ταχείας αντίδρασης, αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, βολές ακριβείας ελευθέρου σκοπευτή και παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς, το σενάριο της επίδειξης εκπονήθηκε από τις ομάδες διοίκησης και σχεδίασης και περιλάμβανε εκκαθάριση εγκαταλελειμμένων οικιών, οι οποίες είχαν καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.


Η συμμετοχή του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Άσκηση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ/2021», παρέχει στο προσωπικό εμπειρία, αυξάνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες όπως και αναδυκνείουν τις πολύ καλές σχέσεις και την άριστη συνεργασία της Κύπρου και της Αιγύπτου.

ΠΗΓΗ: http://www.army.gov.cy/

Exit mobile version