ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνεχίζει τις έρευνες το Nautical Geo

Nautical Geo Claudio Ritossa

Claudio Ritossa

Σύμφωνα με την NAVTEX του ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) το Nautical Geo βρίσκεται στο οικόπεδο 1 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, η Navtex εκδόθηκε στις 19 Οκτωβρίου και ισχύει από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου ενώ ζητείται από τα σκάφη να κρατούν απόσταση ενάμιση ναυτικού μιλίου από το ερευνητικό σκάφος.

Η Τουρκία έχει εκφράσει άπειρες φορές την ενόχληση της για τις ερευνητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρο στην Κυπριακή ΑΟΖ, χαρακτηρίζοντάς τες ως προκλητικές. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι οι έκνομες ενέργειες που πραγματοποιεί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ για να εμποδίσει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις.

Απ’ ότι είναι γνωστό, οι πρόσφατες προσπάθειες της Τουρκίας και οι απειλές της, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην διεξαγωγή ερευνών από το Nautical Geo στην Κυπριακή ΑΟΖ αφού το ερευνητικό σκάφος δεν δέχεται παρενοχλήσεις και πραγματοποιεί την έρευνα του δίχως προβλήματα (Αποκλειστική εικόνα από δορυφόρο).

Το Nautical Geo στον κόκκινο κύκλο. Δεν υπάρχει πλοίο το οποίο να το παρεμποδίζει.

Στις παρακάτω εικόνες, μπορείτε να δείτε που βρίσκεται το Nautical Geo στον χάρτη και την περιοχή της Navtex.

Η Περιοχή της Navtex περικλείεται από τις κίτρινες πινέζες.
Η περιοχή της Navtex βρίσκεται εντός του οικοπέδου 1 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Η πρόσφατη τοποθεσία του Nautical Geo
Η τροχιά που ακολούθησε το Nautical Geo για τις έρευνες.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε το Nautical Geo και αναμένουμε αν θα ακολουθήσει έκδοση νέας Navtex για διεξαγωγή ερευνών από την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς η παρούσα NAVTEX τελειώνει στις 23/10.

Ενημερώθηκε: 23/10/21

Μείνετε συντονισμένοι στο CyprusDefense.gr για περισσότερες ειδήσεις.

Exit mobile version