Επίσκεψη ΥΠΑΜ για την Αεροναυτική Άσκηση «ΜΕDUSA 11» στην Κρήτη

MEDUSA 11

(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει στιγμιότυπο από την Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ – 11». Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και κατά την σύζευξη των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων στην Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ – 11», διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της νήσου Κρήτης συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise), με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου. Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και στην βέλτιστη προετοιμασία τους για την Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 11».Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΕΕΘΑ/STR

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας αναχωρεί σήμερα μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελική φάση της Κοινής Αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-11» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στην Κρήτη στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Η Κύπρος συμμετέχει για 5η φορά στην Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και Αξιωματικούς της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ στο επιτελείο Διοίκησης και Ελέγχου της Άσκησης. 

Μείνετε συντονισμένοι στο cyprusdefense για όλα τα θέματα που αφορούν την Εξωτερική Πολιτική, την Άμυνα, τον Στρατό και τα κατεχόμενα.

Exit mobile version