Κύπριοι Αλεξιπτωτιστές στο Ισραήλ: Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση

Αλεξιπτωτιστές CyprusDefense

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, από 20 Νοεμβρίου έως 09 Δεκεμβρίου 2021, προσωπικό της Διοίκησης Καταδρομών, συμμετείχε σε εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα, που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ.   

Σκοπός της εκπαίδευσης, ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Καταδρομών. Ειδικότερα, η εκπαίδευση περιλάμβανε χειρισμό με ασφάλεια αλεξιπτώτου στατικού ιμάντα και στην συνέχεια εκτέλεση αλμάτων από το σύνολο του προσωπικού.   

Η συμμετοχή των αλεξιπτωτιστών της Εθνικής Φρουράς στην συγκεκριμένη εκπαίδευση, δίνει τη δυνατότητα για απόκτηση πρόσθετων εμπειριών και σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Διμερής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών.

Μείνετε συντονισμένοι στο CyprusDefense για όλα τα θέματα που αφορούν την Εξωτερική Πολιτική, την Άμυνα, τον Στρατό και τα κατεχόμενα.

Exit mobile version