Ποια Τουρκική Φρεγάτα Πλησίασε Το Nautical Geo;

NAUTICAL GEO

NAUTICAL GEO _Manfred_basman

Χθες, ήμασταν το πρώτο site το οποίο κάλυψε την NAVTEX που εκδόθηκε από το ΚΣΕΔ, την έξοδό του Nautical Geo στην Κυπριακή ΑΟΖ όπως και την πορεία του.

Σήμερα, πολλά γνωστά ΜΜΕ στην Ελλάδα επικαλούνται πληροφορίες και πηγές, πως Τουρκική Φρεγάτα βρέθηκε σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo.

Ισχύει κάτι τέτοιο;

Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις επικαλούμενες πηγές. Να υπενθυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές για ύπαρξη τουρκικών πλοίων κοντά στο ερευνητικό σκάφος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που υποτίθεται πως πραγματοποιήθηκε “νηοψία” στο ερευνητικό σκάφος ανοικτά της Κρήτης ή πως βρίσκεται εντός 2.5 ναυτικών μιλίων τουρκικό πλοίο, γεγονός που προσεγγίζει το αστείο και αποδείχτηκε πως ήταν αναληθές.

Ακόμα και αν ο παραπάνω ισχυρισμός είναι αληθής, καλό θα ήταν να μην δημοσιεύεται τέτοια <<είδηση>>, ειδικά χωρίς τις σχετικές αποδείξεις και χωρίς την ύπαρξη επίσημης ανακοίνωσης από την αρμόδια αρχή.

Αποκλειστική φωτογραφία από δορυφόρο , μειώνει το κύρος του παραπάνω ισχυρισμού.

Το Nautical Geo στις 30/10.
Το Nautical Geo από το διάστημα. Καμία παρουσία πλοίου εντός 7 ναυτικών μιλίων.
Το Nautical Geo από το Marine Traffic στις 31/10, καμία παρενόχληση και διεξαγωγή ερευνών.

Αρκετά με την παραπληροφόρηση στον τομέα της Εθνικής Άμυνας.

Η πλειονότητα συμφωνεί πως τελευταία, η παραπληροφόρηση στον τομέα αυτό, βρίσκεται στα ύψη. Ο λόγος; Οι προβολές, τα χρήματα και η απήχηση που έχει στον Έλληνα πολίτη. Όχι μόνο οι πληροφορίες δεν είναι σωστές, δεν είναι και ηθικά σωστό. Δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε την αγορά των Αμερικανικών φρεγατών να κλειδώνει, και εν τέλει να έχουμε ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε ναυτικό αποκλεισμό, και δεν είναι λίγες οι φορές που διαγράφηκαν άρθρα.

Το CyprusDefense έχει αποκλειστικό στόχο την ποιοτική και πάνω από όλα πραγματική ενημέρωση. Είναι πολιτικά ουδέτερο και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα κανενός.

Για έγκυρη ενημέρωση μείνετε συντονισμένοι στο CyprusDefense.

Exit mobile version