ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Navtex για την ExxonMobil

ExxonMobil Κυπριακή ΑΟΖ

Μια τεράστια επιτυχία του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας είναι το γεγονός πως τα οικόπεδα στην Κυπριακή ΑΟΖ έχουν μοιραστεί σε εταιρίες πολλών ξένων χωρών όπως η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Αμερική, το Κατάρ και η Ρωσία.

Γιατί θεωρείται επιτυχία;

Ο Κύριος λόγος που θεωρείται επιτυχία είναι η έμμεση αναγνώριση της ΑΟΖ από τα παραπάνω κράτη και η “σφαλιάρα” στους Τουρκικούς ισχυρισμούς. Ακόμη, σε περίπτωση που η Τουρκία προσπαθήσει να εμποδίσει τις έρευνες κάποιας ενεργειακής εταιρίας, θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και τις χώρες που έχουν οικονομικά συμφέροντα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Θα υπαρξει τουρκικη αντιδραση;

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις αντιδράσεις τις Τουρκίας, καθώς αυτή, είχε πει πως σε περίπτωση γεωτρήσεων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα αντιδράσει. Θα τολμήσει όμως να σταθεί ενάντια στα συμφέροντα μιας τεράστιας εταιρίας Αμερικανικών συμφερόντων, την στιγμή , που δεν λαμβάνει ούτε ανταλλακτικά για τα Αμερικανικής Προέλευσης F16 της;

Οι καρποί των διπλωματικών ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου άρχισαν να φαίνονται τον τελευταίο καιρό καθώς έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η διπλωματική και όχι μόνο απομόνωση της Τουρκίας η οποία θέλει τα εδάφη όποιας χώρας συνορεύει μαζί της.

δΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΜΩΒ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ NAVTEX

ZCZC MA05

19 1400 UTC NOV 2021
JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO
NAV WRNG NW 397/21

PREPARATION WORKS AND DRILLING OPERATIONS WILL BE CONDUCTED
FROM 19 NOV 2021 UNTIL 30 JAN 2022 IN
THE AREA BOUNDED BY THE FOLLOWING COORDINATES:

A. 33-37N 031-22E
B. 33-37N 032-11E
C. 33-17N 032-11E
D. 33-17N 031-22E

ALL SHIPS ARE REQUESTED TO SAIL WITH CAUTION IN THE AFOREMENTIONED AREA.

CANCEL THIS MESSAGE ON 31 0100 UTC JAN 2022.
JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO/5BA

NNNN

Οι εικόνες και το λογότυπο ανήκουν και είναι πνευματικά δικαιώματα της ExxonMobil.

Μείνετε συντονισμένοι στο cyprusdefense για όλα τα θέματα που αφορούν την Εξωτερική Πολιτική, την Άμυνα, τον Στρατό και τα κατεχόμενα.


Exit mobile version