Οι εγκαταστάσεις στα κατεχόμενα (Φωτογραφίες): Οι στόχοι #CyprusScan

Στις 27/11/2021 δημοσιεύσαμε μια εγκατάσταση βόρεια στον κόλπο της Μόρφου στα κατεχόμενα εδάφη. Η δημοσίευση ήταν η αρχή του Project #CyprusScan, το οποίο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και θα μοιραστούμε μαζί με τον @Nob0dymyname ο οποίος ερεύνησε τις συντεταγμένες του CyprusDefense και έβγαλε πόρισμα.

Ευρήματα στα κατεχόμενα

Η εγκατάσταση στον κόλπο της Μόρφου

Στρατιωτική Εγκατάσταση στα Κατεχόμενα CyprusDefense
Ευρήματα του @Nob0dymyname

Η εγκατάσταση που εντόπισε ο @CyprusDefense υπάρχει από το 2008. Το 2010 έχουμε την εγκατάσταση στην ακμή της. Από την χρονιά εκείνη φαίνεται να την εγκαταλείπουν σιγά σιγά. Στη φωτογραφία του 2019 νομίζω πως δείχνει μια εικόνα εγκατάλειψης. Στην πιο πρόσφατη εικόνα όμως (21) φαίνεται πως έχουν μπει χωματουργικά μηχανήματα και έχουν αναδιαμορφώσει τον χώρο, πιθανόν ενεργοποιείται ξανά. Αυτό που φαίνεται για ελικοδρόμιο στην εικόνα του 21 ( κυκλικός σχηματισμός) δεν είναι γιατί αν δούμε την δορυφορική εικόνα του 10 βλέπουμε πως αυτό είναι σε εμφανώς διαφορετικό σημείο ενώ αυτό που μοιάζει με ελικοδρόμιο υπάρχει και το 2010.

Ευρήματα του @Nob0dymyname

Ύποπτη Δομή κεντρικά στον κόλπο.

Στην πιο πάνω εικόνα απεικονίζεται μια ύποπτη δομή στην ακτογραμμή της Μόρφου. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως κάτω από τα σημεία αυτά υπάρχουν τούνελ των κατοχικών δυνάμεων.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ

Κέντρο Επικοινωνίας

Ευρήματα του @Nob0dymyname

Στην παραπάνω φωτογραφία παρατηρούνται πιθανές κεραίες επικοινωνιών οι οποίες βρίσκονται στον πενταδάκτυλο.

Εγκατάσταση στον Πενταδάκτυλο με πολύ πιθανό Bunker και υπόγειες εγκαταστάσεις – καταπακτή

@Nob0dymyname

Ο χώρος δεν δείχνει να έχει διαμορφωθεί από το 2007 εκτός από την προσθήκη των νέων κτηρίων. Ενδιαφέρον έχει ο δρόμος που χαράκτηκε και οδηγεί σε αυτές τις τετράγωνες κατασκευές που δείχνω στο κίτρινο πλαίσιο.

Radar και στρατιωτική βάση στον Πενταδάκτυλο – Κάλυψη των Radar

@Nob0dymyname

Το ραντάρ πιθανόν είναι κάποιο TRS-22XX αν κρίνω από την σκιά του που εμφανίζεται σε δορυφορική του 2007 πριν μπει ο θόλος (εικόνα Α) . Στην Επεξεργασμένη (εικόνα Β) φαίνεται καθαρότερα η χαρακτηριστική ράβδος που υπάρχει στο τύπο. Η εικόνα C δείχνει μια άλλη εγκατάσταση στην Τουρκία που χρησιμοποιεί αυτόν του τύπου ραντάρ και φαίνεται η χαρακτηριστική ομοιότητα στις σκιές τους.

@Nob0dymyname

Εδώ έχουμε την κάλυψη του ραντάρ για διαφορετικά ύψη. Όπως φαίνεται από τον νότο δεν μπορεί να εντοπίσει χαμηλά ιπτάμενους στόχους που το πλησιάζουν. Δυτικά τον αντίστοιχο νεκρό τομέα πρέπει να καλύπτουν ραντάρ στα Τουρκικά παράλια.

@Nob0dymyname

Το Radar αυτό εκτιμάται πως είναι του ναυτικού.

@Nob0dymyname

Η κάλυψη όπως εκτιμάται, του δεύτερου Radar, και στις δύο περιπτώσεις, δεν είναι δυνατόν τα ραντάρ αυτά να καλύψουν ή να καλύψουν αποτελεσματικά την περιοχή πίσω από το Τρόοδος.

Πενταδάκτυλος Κεραίες

@Nob0dymyname

Κεραίες επικοινωνιών με δυο παραβολικούς δίσκους. Να σημειωθεί πως οι δίσκοι δεν εμφανίζονται από το 2020 και μετά, πιθανόν αφαιρέθηκαν και η εγκατάσταση σταμάτησε να είναι λειτουργική ή άλλαξε τύπο κεραιών.

@Nob0dymyname

Η φωτογραφία είναι από τις συγκεκριμένες κεραίες και παρατηρούμε πως υπάρχει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για παροχή ενέργειας.

Πεδίο Βολής στα Κατεχόμενα

@Nob0dymyname

Πρέπει να υπάρχει από το 1985 . Έγινε προσομοίωση της εικόνας που εμφανίζει η σημερινή εικόνα του δορυφόρου με την ανάλυση που είχε αυτή του 1985 και ταιριάζουν . Η απόσταση από την γραμμή βολής μέχρι το ανάχωμα είναι 200 μέτρα.

Περισσότερες Κεραίες

@mynameisn0body

Κεραίες επικοινωνιών Σίγουρα υπάρχουν από το 2008, πιθανόν και από το 1985.

Χθες στις 5/12/2021 οι κατοχικές δυνάμεις διεξήγαγαν ασκήσεις.

Μετά από ανάλυση των εικόνων και των στοιχείων, φτάσαμε στο συμπέρασμα πως το πεδίο που έλαβαν μέρος οι ασκήσεις είναι το παρακάτω σημείο.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ – ΒΑΣΕΙΣ BAYRAKTAR

Εδώ ξεκινάμε με τα κλασικά, το παράνομο αεροδρόμιο Τύμβου το οποίο δέχεται πτήσεις μόνο από την Τουρκία. Τα Τουρκικά Drone BayraktarTB2 θα είναι δύσκολο να επιχειρήσουν από το σημείο αυτό, λόγο της θέσης που βρίσκεται.

Παράνομο Αεροδρόμιο Λευκόνοικου – Bayraktar

Από εδώ, επιχειρούν ως επί το πλείστον τα Τούρκικα Drone Bayraktar TB2

Παράνομο αεροδρόμιο Κρηνίου, Ύποπτος Αεροδιάδρομος, Πιθανή βάση επιχείρησης TB2 . Μήκος Αεροδιάδρομου 1.2Χιλιόμετρα

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΛΙΜΑΝΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στα σημεία αυτά παρατηρείται σταθμός επεξεργασίας πετρελαίου, αποθήκευσης όπως και λιμάνι μεταφοράς του. Οι σταθμοί αυτοί μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία ανατροφοδότησης αρμάτων και λοιπών στρατιωτικών οχημάτων για τις κατοχικές δυνάμεις.

Σταθμός Ηλεκτροδότησης – “Παραγωγής” Ενέργειας

Από το σημείο αυτό γίνεται η ηλεκτροδότηση όλου εάν όχι του μεγαλύτερου τμήματος του κατεχόμενου νησιού.

Πρόσφατα, το Nemesis HD, αποκάλυψε το στρατόπεδο των Leopard 2 το οποίο υπήρχε στα κατεχόμενα, τα οποία έχουν αποσυρθεί, σε ένα ενδιαφέρον άρθρο που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Ευχαριστούμε τον @Nob0dymyname για την έρευνα και τα πορίσματα που έβγαλε.

Μέχρι εδώ βρίσκεται η Έρευνα #CyprusScan σήμερα. Το Project CyprusScan θα ανανεώνεται ανά χρονικά διαστήματα και στο εγγύς μέλλον θα προστεθούν στρατόπεδα με τα άρματα – οχήματα του κατοχικού στρατού.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου καθώς και των πολυμέσων που περιέχει χωρίς την γραπτή άδεια του CyprusDefense.

Μείνετε συντονισμένοι στο CyprusDefense για τα θέματα που αφορούν την Κύπρο, την Εξωτερική Πολιτική, τα εξοπλιστικά, τον Στρατό και τα κατεχόμενα.


Exit mobile version