Ολοκληρώθηκε Η Άσκηση Κύπρου – Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2022»

Άσκησης Κύπρου – Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2022»

Source: MoD

Ολοκληρώθηκε Η Άσκηση Κύπρου – Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2022»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση αεράμυνας  «ΤΑΛΩΣ 2022» με τη συμμετοχή δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων.  

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle , του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι δραστηριότητες της άσκησης αεράμυνας «ΤΑΛΩΣ» εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ ΚύπρουΓαλλίας και πραγματοποιούνται σε τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Source: MoD

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε πτήσεις σχηματισμών μαχητικών σε χαμηλό ύψος, με στόχο την προσβολή στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς. Κύριος σκοπός της άσκησης, ήταν ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξάσκηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε ρεαλιστικές συνθήκες. 

Μέσα από τη συγκεκριμένη κοινή δραστηριότητα συνεκπαιδεύεται το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Δυνάμεων, ενώ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων και της αεράμυνας.

Source: MoD

Η άσκηση αεράμυνας «ΤΑΛΩΣ» στέλνει θετικά μηνύματα για την ετοιμότητα των 2 κρατών για συνεργασία, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στο Τομέα της άμυνας και Ασφάλειας. Κύπρος και Γαλλία μοιράζονται κοινούς δεσμούς και κοινό ενδιαφέρον για συνεργασία με σκοπό την προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στη περιοχή. 

Πηγή: MoD

Exit mobile version