Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με τον Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών του Ηνωμένου Βασιλείου

Υπουργός Άμυνας

Τελευταία, το Υπουργείο Άμυνας όπως και το Υπουργείο Εξωτερικών, έχουν εντατικές επαφές με αξιωματούχους από άλλες χώρες. Σήμερα, ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Βρετανό Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Υπουργείου Άμυνας:

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Jeremy Quin. Η συνάντηση, φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για συνεργασία σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας το 2019, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι 2 Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας ενώ παράλληλα,  καταγράφηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών.

Οι Υπουργοί, συζήτησαν επίσης και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και διεθνούς φύσεως ζητήματα.

Μείνετε συντονισμένοι στο cyprusdefense για όλα τα θέματα που αφορούν την Εξωτερική Πολιτική, την Άμυνα, τον Στρατό και τα κατεχόμενα.

Πηγή: Υπουργείο Άμυνας

Exit mobile version